سلام ، به سایت آهن پیشرو خوش آمدید.

پروفیل چیست؟ با 4 نوع پروفیل آشنا شوید

پروفیل چیست؟ با 4 نوع پروفیل آشنا شوید

پروفیل چیست؟

پروفیل در واقع یک نوع از فولاد است. که در صنعت ساخت و ساز خانه به کار می رود. مانند: تسمه نوردی که در مورد آن مفصل صحبت کرده بودیم. از پروفیل در موارد مختلف مانند: ساخت ستون های درب و پنجره که بخش مهمی در ساخت درب های مختلف است.

 

 

پروفیل چیست؟
پروفیل چیست؟

 

از دوران قدیم تا کنون استفاده از پروفیل چیست؟

برای جواب به سوال پروفیل چیست؟ باید بگوییم که: پروفیل از دوران خیلی دور به کمک بشر آمده است. به طوری که خیلی از سازه های قدیمی توسط پروفیل یا اسم اصلی آن در قدیم یعنی قوطی توخالی استفاده می شده است. مانند: پل تمام پروفیلی که در کشور اسکاتلند که در سال 1890 تولید شده است.

برای ساخت این پل تمام فلزی از پروفیل به عنوان ستون استفاده شده است. و تمام طول این پل یعنی بین پروفیل ها از ورق آلیاژی استفاده شده است. تا مقاومت زیادی را در برابر عبور وسایل بسیار سنگین مانند کامیون ها و… داشته باشد.

در قدیم مردی انگلیسی پروفیل گرد را به وجود آورد. اما پروفیل گرد تمام نیاز های ما را بر طرف نمی کرد، به همین دلیل مردی دیگر که این بار آمریکایی بود، با جوشکاری پروفیل مربعی را به وجود آورد. که پرفروش ترین و پراهمیت ترین آن به شمار می رود.

 

پروفیل مستطیلی شکل
پروفیل مستطیلی شکل

 

برای به وجود آوردن پروفیل مربعی از ورق کمک گرفته می شده است. به طوری که ورق ها را به صورت موازی هم قرار می داده اند، و سپس این ورق ها را که کامل کیپ و محکم به هم وصل شده اند، را جوشکاری می کرده اند. با این کار پروفیل توخالی یا مربعی شکل به وجود می آمد.

اشکال مختلف پروفیل چیست؟

اگر بخواهیم پروفیل را دسته بندی کنیم، می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد. دسته اول را پروفیل محصور شده با بسته می نامیم، و پروفیل دیگر را آزاد یا باز نام گذاری می کنیم.

پروفیل ازاد یا همان باز به همانطور که از نامش پیدا است باز است و مانند حروف زبان انگلیسی ساخته و تولید می شود.

 

پروفیل با شکل حروف انگلیسی
پروفیل با شکل حروف انگلیسی

 

انواع فولاد های معروف که در مورد آن ها صحبت کرده ایم مانند: انواع پروفیل های موجود، انواع تیر آهن ، انواع نبشی و … در این گروه بزرگ قرار می گیرند.

پروفیل های باز در انواع صنعت ها به ما کمک می کنند. مانند: صنعت ساخت وسایل نقیله، صنعت ساخت و ساز ساختما ها و … که بخش مهمی را به خودش اختصاص داده است.

پروفیل باز مانند دیگر فولاد ها با قیمت طلا و دلار دچار تغییر می شود. اما به نسبت دیگر پروفیل ها قیمت معقول تری دارد.

و همینطور می توان گفت که جزو بهترین پروفیل ها از نظر استحکام و قدرت زیاد، سبک بودن، و راحتی نصب آن می باشد.

پروفیل بسته در ساخت انواع پنجره های آهنی و بزرگ، درب های صنعتی و قطور و پروفیل های تخصصی که بسیار ویژگی های خاصی را دارا هستند کاربرد دارد.

 

پروفیل های بسته
پروفیل های بسته

 

برای توضیح درباره این پروفیل ها باید بگوییم: پروفیل هایی که برای ساخت بخشی از در استفاده می شود، پروفیل هایی که برای کلاف در استفاده می شود، پروفیل هایی که برای انواع نرده ها، پله ها، ستون و… به کار ما می ایند جزو دسته بسته می باشند.

پروفیل بسته همانند اسمش تماما بسته و به اشکال هندسی قابل تقسیم است.

مانند: پروفیل مستطیل شکل توخالی یا تو پر، پروفیل استوانه ای شکل توخالی یا توپر یا نیمه پر و … که بیشتر کاربرد آن ها در صنعت ساختمان سازی می باشد.

روش تولید انواع پروفیل چیست؟

برای جواب به سوال روش تولید پروفیل چیست؟ باید بگوییم: بیشتر پروفیل هایی که در بازار مشاهده می شوند، توسط کارخانه های ایرانی تولید می شوند. اما پروفیل هایی نیز پیدا می شوند، که از کشورهای دیگر مانند: کشور های اروپایی و آمریکایی که مورد استفاده بعضی از صنایع خاصی در ایران هستند.

برای تولید پروفیل از ورق استفاده می شود. و این ورق باید خواص خاصی داشته باشد، که از نظر شیمیایی و فیزیکی مشکلی برای ما ایجاد نکند.

ورقی که در بیشتر پروفیل ها استفاده می شود، ورق با آلیاژ st37 می باشد. که در مرحله نخست تولید این ورق را در اندازه های مختلف برش می دهند و آماده تولید می کنند.

سپس ورق ها را به زیر دستگاهی به اسم کلاف گیر می برند. تا تاب و خمش ورق ها گرفته شوند. سپس برای جوش کردن و متصل کرد ورق ها به هم، ورق ها را به مرحله بعد منتقل می کنند.

بعد از منتقل کردن ورق ها، آن ها را به صورت متصل به هم و مقابل هم جوش می دهند. و با این عمل پروفیل تولید می شود.

این روش آسان تولید پروفیل است. که در این صورت امکان تولید پروفیل برای هر کس می باشد. اما کارخانه های بزرگ با تولید انبوه از روش دیگری برای تولید پروفیل استفاده می کنند.

تولید به روش سخت پروفیل چیست؟

در تولید روش سخت پروفیل چیست؟ باید بگوییم که: در این روش به وسایل پیچیده و خاصی نیاز است. که هرکس قادر به فراهم کردن این وسایل نیست. به دلیل هزینه بسیار زیادی که این وسایل دارند.

تولید توسط نورد گرم پروفیل چیست؟

برای تولید پروفیل توسط نورد گرم از شمش های آلیاژی استفاده می شود. که برای ساخت انواع میلگرد، پروفیل، قوطی، نبشی، تسمه، سپری، لوله و … از این روش نورد استفاده می شود.

تولید توسط نورد سرد پروفیل چیست؟

در تولید این نوع روش یعنی نورد سرد برای پروفیل، از ورق استفاده می شود. که ورق را در سایز های مخصوص برش داده و در دمای پایین آن را با پرس و خمیده کردن تولید می کنند.

 

انواع پروفیل
انواع پروفیل

 

اما در این روش به دلیل مقاومت کمی که پروفیل پیدا می کند، توصیه می شود در صنایعی استفاده شود که مقاومت زیاد و  سنگینی زیادی را نخواهد تامین کند.

انواع پروفیل چیست؟

پروفیل گالوانیزه

این نوع فولاد همانطور که از نامش پیدا است گالوانیزه در خود دارد. برای تولید این نوع فولاد از ورق با آلیاژ گالوانیزه استفاده می شود.

به دلیل گالوانیزه شدن می تواند مقاومت زیادی را داشته باشد. به همین دلیل عمده مصرف این نوع فولاد در نقاط پر مرطوب و بارانی است.

به دلیل روش ساخت آن می تواند وزن زیادی را نیز تحمل کند. به همین دلیل در ساخت پنجره های آسمان خراش ها نیز استفاده می شود.

پروفیل کامپوزیتی

پروفیل کامپوزیتی نیز مانند پروفیل قبلی در مقابل رطوبت مقاومت زیادی دارد. اما این فولاد در مقابل زلزله نیر مقاومت بسیار زیادی دارد، به طوری که در مناطق پر زلزله از این نوع فولاد استفاده می شود.

پروفیل کامپوزیتی وزن بسیار سبک و قابل حملی دارد. و به همین دلایل این پروفیل قیمت نسبتا زیادی را نیز دارا می باشد.

 

پروفیل
پروفیل

قوطی پروفیل چیست؟

قوطی نیز یک نوع پروفیل به شمار می آید. از این نوع فولاد بیشتر در ساخت پنجره ها و درب های آهنین استفاده می شود. و به همین دلیل بسیار معروف نیز می باشد.

پروفیل upvc

در این مقاله تا کنون درباره ی انواع پروفیل های تولید شده توسط فولاد گفتیم. اما چیزی که امروزه صنعت ساختمان سازی را مال خود کرده است. پروفیل upvc می باشد.

پروفیل upvc با استقامت بالا در مقابل رطوبت و وزن زیاد می باشد. وزن این نوع پروفیل نیز بسیار کم است. به همین دلیل در ساخت پنجره های دو جداره به کار می آید.

این نوع پروفیل در واقع پلاستیکی است، که حالت پلاستیک خود را در شرایط مختلف از دست داده است.

این نوع پروفیل نیز بسیار قابل تغییر شکل می باشد. به طوری که به راحتی می توان با دست آن را خم کرد.

نتیجه

در این مقاله سعی بر آن داشتیم که به شما درباره ی پروفیل چیست؟ بگوییم. و شما را با انواع پروفیل آشنا کنیم. تا در انتخاب پروفیل مناسب خود شما را راهنمایی هایی کرده باشیم.

جهت خرید تسمه نوردی یا استعلام قیمت تسمه نوردی با ما در تماس باشید.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.